EnCore Studie

Nieuwe medewerker EnCoRe-studie: Myrte Meyjes

zondag 16 oktober 2016

Myrte Meyjes

Sinds oktober 2016 hebben we een nieuwe medewerker bij de EnCoRe-studie: Myrte Meyjes. Ze is diëtist en gaat zich met name bezighouden met het verwerken van de voedingsdagboekjes welke de deelnemers gedurende hun deelname aan de studie een aantal keer invullen.

Myrte stelt zich zelf voor: “Sinds het afronden van de studie Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool in 2012 ben ik werkzaam geweest als paramedisch diëtist. Al snel merkte ik dat ik door wilde gaan met leren en daarom ben ik in 2013 gestart met de master Voeding en Gezondheid aan de Universiteit van Wageningen. Gedurende mijn studie heb ik altijd affiniteit gehouden met diëtetiek-gerelateerde onderwerpen en meegewerkt aan diverse wetenschappelijke onderzoeken op dat gebied. Zo heb ik meegewerkt aan een onderzoek waarbij ouderen tijdens en na ziekenhuisopname eiwitrijke producten kregen aangeboden ter preventie van ondervoeding. Mijn masterstage heb ik uitgevoerd aan de Universiteit Maastricht, bij een onderzoek dat ging over het voorkomen van diabetes type 2. Bij beide onderzoeken heb ik onder meer diverse testen uitgevoerd, vragenlijsten afgenomen en meegeholpen met het verwerken van eetdagboekjes. Het viel mij op hoe enthousiast deelnemers zijn om mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek en ik vond dit erg inspirerend.

Sinds halverwege oktober ben ik bij de EnCoRe-studie werkzaam als onderzoeksdiëtiste. Hierbij ben ik voornamelijk bezig met het verwerken van de eetdagboekjes die de deelnemers hebben ingevuld. Om terug te zijn in zowel het voedingsonderzoek als in de stad Maastricht spreekt mij erg aan. Ik ben dan ook benieuwd naar de verdere resultaten van de EnCoRe-studie. Hopelijk dragen ze bij aan het ontwikkelen van betere voedings- en leefstijladviezen waardoor de kwaliteit van leven voor mensen met de diagnose dikkedarmkanker in de toekomst zal verbeteren.”

Nieuwsbrieven

Archief