EnCore Studie

Nieuwe medewerker EnCoRe-studie: Dóra Révész

maandag 27 februari 2017

Dr. Dóra Révész

Sinds januari 2017 ben ik verhuisd naar Maastricht om als postdoc onderzoeker aan de slag te gaan binnen de EnCoRe-studie. Tijdens het project waar ik aan werk zal ik me bezighouden met het ontwikkelen en testen van een zogenaamd predictiemodel; dit is een hulpmiddel dat in de kliniek gebruikt kan worden om gezondheidsuitkomsten van patiënten in de toekomst te voorspellen. Bij het project waar ik aan werk gaat het om het voorspellen van de kwaliteit van leven van patiënten met dikkedarmkanker. Hiervoor gebruiken we informatie van meerdere onderzoeken bij dikkedarmkankerpatiënten in Nederland, waaronder de EnCoRe-studie. 

Tijdens dit project zal ik me verdiepen in de met zorg verzamelde informatie van de deelnemers die hun tijd geven om het onderzoek verder te helpen. In het bijzonder zal ik me gaan verdiepen in factoren die een mogelijke belangrijke rol spelen in de verslechtering van kwaliteit van leven. In de toekomst kunnen de ontwikkelde modellen door artsen worden gebruikt om patiënten zo vroeg mogelijk te attenderen op de risico’s. Zo kan er al snel worden ingegrepen om de verslechtering van kwaliteit van leven te voorkomen.

Niet alleen vind ik het interessant om met de ontwikkeling van het predictiemodel bezig te zijn, ook vind ik het fascinerend om na te denken over wáárom sommige factoren samenhangen met kwaliteit van leven. Waarom verslechtert de ene persoon wel en de andere niet? Wat zijn de invloeden van fysieke activiteit, stressfactoren, vermoeidheid of goede voeding? Ik hoop dat deze informatie in combinatie met de ontwikkelde modellen artsen in de toekomst zullen helpen om uiteindelijk gericht advies te kunnen geven aan individuele patiënten voor of na hun behandeling. En dat patiënten hiermee een manier kunnen vinden om het beste uit zichzelf en het leven te halen, ondanks de grote impact van de diagnose van kanker.

Nieuwsbrieven

Archief