EnCore Studie

Donatie voor EnCoRe-studie

donderdag 20 februari 2014

Directie van Innervate, Piet Muijtjens, Roger Wigny en Hub Martinussen overhandigen de cheque aan Prof. dr. ir. Matty Weijenberg en Prof. dr. Manon van Engeland (van links naar rechts: Matty Weijenberg, Hub Martinussen, Manon van Engeland, Roger Wigny en Piet Muijtjens).

Het bedrijf Innervate heeft een cheque overhandigd aan Kankeronderzoekfonds Limburg ter ondersteuning van de EnCoRe-studie. Innervate doneert traditiegetrouw elk jaar een deel van het budget voor de kerstgeschenken aan goede doelen, vaak gerelateerd aan het thema kanker. "Wij hebben bij Innervate van dichtbij meegemaakt welke impact deze ziekte kan hebben," zegt Piet Muijtjens, directeur van Innervate. "Als we een steentje kunnen bijdragen, dan doen we dat graag!"

"Daarbij spreekt het unieke karakter van het onderzoek ons aan," vervolgt Roger Wigny, Operations Director van Innervate. "Omdat we als expert in de informatietechnologie dagelijks met innovatie te maken hebben (ook op het gebied van data verzamelen en rapportages) en veel klanten in de zorg hebben, kennen we de branche goed.”

"De EnCoRe-studie is uniek vanwege de uitgebreide gedetailleerde dataverzameling op alle relevante gebieden voor dikkedarmkanker," legt Prof. dr. Manon van Engeland uit tijdens de rondleiding die de bezoekers van Innervate krijgen. "Het onderzoek biedt een unieke mogelijkheid om leefstijlinformatie te combineren met genetisch-moleculaire informatie en moet uiteindelijk leiden tot een gezondheidsverbetering voor de patiënt met dikkedarmkanker."

Prof. dr. ir. Matty Weijenberg legt verder uit: "Met dit onderzoek brengen we een aantal biologische factoren, zoals moleculaire en genetische kenmerken, en leefstijlfactoren, zoals voeding en beweging, uitvoerig in kaart. Dit is dringend nodig om de rol van biologische en leefstijlfactoren te bepalen bij het vroegtijdig herkennen, behandelen en verloop van dikkedarmkanker. Uiteindelijk zal dit een toegevoegde waarde opleveren voor patiënten, voor de duur van overleven (de kwantiteit van leven) alsook de kwaliteit daarvan. Op het moment hebben we het geld nodig om het onderzoek uit te breiden buiten de regio zodat betrouwbare resultaten verkregen kunnen worden."

Bron: Health Foundation Limburg.

Nieuwsbrieven

Archief